Kupovina

22
Jul

Priručnik

By: superadmin

VAŠ VODIČ ZA INTERNET KUPOVINU U INOSTRANSTU

Ako želite da kupujete iz svog doma morate biti malo informatički obrazovani, a pritom proći ćete dosta jeftinije nego da ste kupili u radnji. Pogotovo ako uzmemo u obzir popuste koji su u inostranstvu mnogo veći nego kod nas, naročito na kraju svake sezone. Tada možete naći jako zanimljive stvari za ne mnogo novca. A o ponudi, šta reći u pitanju je ceo svet, pa polako istražujte. Ovde ćete naći neke od sajtova preko kojih možete kupovati iz naše zemlje.

U suštini, online shopping je prilično siguran, pogotovo preko PayPala (preko koga se vrše transakcije na eBayu). Srbija je posle nekoliko godina čekanja konačno ušla u sistem PayPala, najpoznatijeg servisa za plaćanje preko interneta. Registracija se vrši na zvaničnom sajtu www.paypal.com za aktiviranje je potrebna imejl adresa i važeća platna kartica.

KARTICA

Prvo što vam je potrebno je kartica. Preporučujemo plaćanje onim karticama koje su namenjene isključivo onlajn plaćanju. Znači, treba Vam internet kartica koju može uzeti svaka punoletna osoba. Preporučujemo Vam debitnu karticu koja je limitirana iznosom koji uplatite. Koliko novaca uplatite toliko imate, najbolje je novac uplatiti kada odlučite nešto kupiti, ili uvek imati koji dolar (ili euro) na njoj ukoliko nadjete nešto zanimljivo i povoljno. Takođe, s ovom karticom možete dizati novac, ukoliko vam legne neka uplata.

U većini naših banaka možete bez problema izvaditi ovakvu karticu (ne morate imati tekući račun, ni sredstva na računu). Najbolje je da se pre otvaranja iste informišete o uslovima jer se razlikuju od banke do banke, pozovete ih telefonom ili ih obiđete.

Facebook Twitter Vimeo Share to Stumble Upon More...
Pročitajte više →
21
Jul

Moja prva kupovina

By: superadmin

KARTICA

Prvo što vam je potrebno da biste obavili Vašu internet kupovinu je kartica. Mi Vam predlažemo da izvadite VISA debitnu karticu, koju može dobiti svaka punoletna osoba. U zavisnosti od banke kartica je dinarska ili devizna.

VISA karticu za internet kupovinu danas možete izvaditi u mnogim bankama Intesa, Raiffeisen,  Vojvodjanska, Komercijalna… Da biste izvadili VISA karticu potrebna Vam je lična karta (u Raiffeisen banci vam je potreban i depozit od 20 evra, koji če Vam biti vraćen po zatvaranju računa). U banci potpisujete ugovor i otvarate dinarski ili devizni račun (u zavisnosti od banke), a karticu dobijate u roku od deset dana. Godišnja članarina se plaća u zavisnosti od banke (Intesa je besplatna). Na račun možete uplatiti novac, onoliko koliko Vam je potrebno i koristiti ga kad god želite.

Pošto je reč o debitnoj kartici ona je limitirana i ne možete otići u minus za razliku od kreditne kartice. Ukoliko dodje do zloupotrebe Vaše kartice možete biti oštećeni za iznos koji se nalazi na računu. Iako VISA internet kartice izuzetno bezbedne, savetujemo Vam da na računu držite onoliko novca koliko Vam je potrebno za kupovinu ili da otvorite devizni račun na kome ćete držati više novca i putem internet bankarstva (e banking) prebacivati novac na internet karticu onoliko koliko Vam je potrebno za kupovinu. Tu uslugu daje svaka banka (kod Intese je besplatna). To je najsigurniji vid kupovine, jer je internet debinta kartica prazna dok ne prebacite sredstva sa deviznog računa.

Facebook Twitter Vimeo Share to Stumble Upon More...
Pročitajte više →